Lantbruket Ölmetorp

"Vi har inte haft ett enda stopp på över två år. Det bara fungerar."

Sven Göransson driver ett lantbruk i Ölmetorp utanför Norrköping med flera byggnader ihopkopplade via ett kulvertsystem. Att värma upp fastigheterna har tidigare inneburit mycket underhållsjobb och tillsyn, men efter att för några år sedan installerat en 100 kW flispanna från Hargassner i en av fastigheterna, så har problemen försvunnit helt.

”Där eldade vi havre tidigare och hade problem med både korrosion i rökkanalen och sintring av askan. Detta innebar att mycket tid gick åt för underhåll och rengöring. Med den nya Hargassnerpannan har underhållet praktiskt taget försvunnit helt. Jag tömde asklådan när det var som kallast, men i övrigt har vi inte gjort någonting. Vi har inte haft ett enda stopp på över två år. Det bara fungerar.”

Att ha en så underhållsfri anläggning som möjligt var en av de stora skälen till att Sven valde en flispanna. Att han sedan hade en nästintill obegränsad tillgång till eget bränsle var en annan.

”Eftersom jag har tillgång till eget flisbränsle, kändes det självklart att det skulle bli en flispanna denna gång. Jag jämförde många av de ledande modellerna på marknaden. Jag kan väl säga att jag var lite tveksam om dessa ”österrikare” verkligen kunde leverera det som de lovade, men jag är verkligen imponerad över hur driftsäker anläggningen är. Det finns inget bättre alternativ på marknaden. Jag är hur nöjd som helst.”

Se fler referenser

2x ECO-HK 100

Malma Gård i Ydre

Kusinerna Nicas och Sören Gustafsson driver gemensamt Malma Gård i Ydre som värms upp av en kaskadanläggning med två Hargassner ECO-HK 100kW flispannor. På gården sträcker sig landskapet över ett stort boningshus, verkstadslokaler, maskinhall och ett hus med torp för uthyrning. För några...

Läs mer

ECO-HK 200

Spannmålsodlaren i Motala

För en spannmålsodlare som Johan Mattsson i Motala betyder en driftsäker och effektiv värmeanläggning mycket för en bra totalekonomi. Johan, som tidigare torkade spannmålen med olja och värmde husen med ved, ville hitta en miljövänlig energikälla där han kan använda bränsle från egna ...

Läs mer

2x ECO-PK 100

Handelsträdgården Blomsterglädje i Motala

När Mikael Lindell tog över handelsträdgården Blomsterglädje i Motala så var första prioritet att byta ut den gamla oljepannan. Eftersom de 2000 kvm stora växthusen krävde en driftsäker, ekonomisk och miljövänlig lösning så valde Mikael att skaffa två pelletspannor från Hargassner.

Läs mer