Handelsträdgården Blomsterglädje i Motala

"Vi valde Hargassner för att maximera driftsäkerheten."

När Mikael Lindell tog över handelsträdgården Blomsterglädje i Motala så var första prioritet att byta ut den gamla oljepannan. Eftersom de 2000 kvm stora växthusen krävde en driftsäker, ekonomisk och miljövänlig lösning så valde Mikael att skaffa två pelletspannor från Hargassner.

”Våra växthus är så pass beroende av värme, så pannorna får helt enkelt inte sluta fungera. Om oturen skulle vara framme så kan vi förlora hela vår produktion inom ett dygn. För att maximera driftsäkerheten valde vi därför att skaffa två pannor från Hargassner.”

Driftsäkerheten var en av de främsta anledningarna till att valet föll på en Hargassner. Att sedan ett av företagets kontor ligger i Motala gjorde inte saken sämre.

”Kontakten med grabbarna på Hargassner har varit mycket bra. Leveransen fungerade perfekt och allt har fungerat bra utan problem sedan installationen i höstas.”

Mikael uppskattar att kostnaden för pelletsuppvärmningen uppgår till ungefär hälften jämfört med den tidigare oljelösningen. Förbrukningen kommer att landa på ca 100 ton per år. Men det finns dock en sak som Mikael ångrar med systemet.

”Att jag skulle ha valt silon på 30 ton istället för den på 15 ton. Det hade inneburit ännu mindre jobb med pannan.” avslutar Mikael med ett leende.

Se fler referenser

2x ECO-HK 100

Malma Gård i Ydre

Kusinerna Nicas och Sören Gustafsson driver gemensamt Malma Gård i Ydre som värms upp av en kaskadanläggning med två Hargassner ECO-HK 100kW flispannor. På gården sträcker sig landskapet över ett stort boningshus, verkstadslokaler, maskinhall och ett hus med torp för uthyrning. För några...

Läs mer

ECO-HK 100

Lantbruket Ölmetorp

Sven Göransson driver ett lantbruk i Ölmetorp utanför Norrköping med flera byggnader ihopkopplade via ett kulvertsystem. Att värma upp fastigheterna har tidigare inneburit mycket underhållsjobb och tillsyn, men efter att för några år sedan installerat en 100 kW flispanna från Hargassner i ...

Läs mer

ECO-HK 200

Spannmålsodlaren i Motala

För en spannmålsodlare som Johan Mattsson i Motala betyder en driftsäker och effektiv värmeanläggning mycket för en bra totalekonomi. Johan, som tidigare torkade spannmålen med olja och värmde husen med ved, ville hitta en miljövänlig energikälla där han kan använda bränsle från egna ...

Läs mer