Värmeverket i Rejmyre

"Båda pannorna har fungerat felfritt från dag ett."

Hällestad Bioenergi levererar värme till ett flertal skolor, äldreboenden och industrier kring Rejmyre. De installerar pannor i de byggnader som behöver värmas upp och tar sedan betalt per kilowattimme som de levererar till kunderna.

”Vi har idag totalt sex pannor varav de två senaste är från Hargassner. Flispannan har vi nyligen installerat, pelletspannan har vi nu kört i ett halvår och båda har fungerat felfritt från dag ett. Det bästa med dessa pannor är att de inte behöver lika mycket tillsyn som våra övriga pannor, speciellt under de lite kallare perioderna,” säger Pär Johansson, VD på Hällestad Bioenergi.

Problemet med många andra pannor på marknaden är just att de behöver justeras när utetemperaturen sjunker nedanför minussträcket.

”Det kan ta timmar och ibland flera dagar innan pannorna levererar optimalt igen efter en köldknäpp, men med Hargassnermodellerna slipper vi det problemet. Vi håller koll på statusen via SMS-funktionen och det har verkligen underlättat driften och underhållet av pannan.”

Anläggningen med pelletspannan är sammankopplad med en Akronsilo där en vacuumsug transporterar pelletsen genom 18 meter rör.

”Eftersom vi var tvungna att transportera pelletsen 18 meter från silon till själva pannan så behövde vi ett flexibelt och driftsäkert transportsystem. Grabbarna på Hargassner fixade det med en speciallösning som fungerar perfekt,” avslutar Pär.

Se fler referenser

2x ECO-HK 100

Malma Gård i Ydre

Kusinerna Nicas och Sören Gustafsson driver gemensamt Malma Gård i Ydre som värms upp av en kaskadanläggning med två Hargassner ECO-HK 100kW flispannor. På gården sträcker sig landskapet över ett stort boningshus, verkstadslokaler, maskinhall och ett hus med torp för uthyrning. För några...

Läs mer

ECO-HK 100

Lantbruket Ölmetorp

Sven Göransson driver ett lantbruk i Ölmetorp utanför Norrköping med flera byggnader ihopkopplade via ett kulvertsystem. Att värma upp fastigheterna har tidigare inneburit mycket underhållsjobb och tillsyn, men efter att för några år sedan installerat en 100 kW flispanna från Hargassner i ...

Läs mer

ECO-HK 200

Spannmålsodlaren i Motala

För en spannmålsodlare som Johan Mattsson i Motala betyder en driftsäker och effektiv värmeanläggning mycket för en bra totalekonomi. Johan, som tidigare torkade spannmålen med olja och värmde husen med ved, ville hitta en miljövänlig energikälla där han kan använda bränsle från egna ...

Läs mer